Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali nierdzewnej, o średnicy 24 cm oraz pojemności 2,3 l.
Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment asygnowana jest do fachowego zastosowania w branży gastronomicznej. Idealnie nadaje się do smażenia wszystkiego typu potraw.
produkowana jest z wysokiej jakości stali rdzoodpornej 21/0, opracowanej specjalnie do stosowania w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni produkowanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% obszerniejsze, w porównaniu ze charakterystycznymi patelniami stworzonymi ze stali 304. znamionuje je też podwyższona niepodatność na uszkodzenia mechaniczne i działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach i są odporne na intensywne szorowanie powierzchni.
Co ważne, patelnie wytwarzane ze stali typu 21/0 nie zawierają zgubnych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna kompozycja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość, a także komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza też ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie umożliwia stosowanie patelni YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak:
- elektryczna
- indukcyjna
- gazowa
- ceramiczna
Boczne ściany patelni stworzone są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej typowe naczynia ze stali typu 304.
W patelniach YATO zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, konkretnie zamocowane uchwyty. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość wykorzystywania.
Przeznaczenie / wykorzystanie
przeznaczona do mistrzowskiego wykorzystania w branży gastronomicznej. Genialnie nadaje się do smażenia wszystkiego rodzaju potraw.