Jeśli w Twoim domu jest otwarta kuchnia, która łączy się bezpośrednio z jadalnią lub salonem, chcesz, by wszystkie akcesoria do gotowania były estetyczne – w końcu wszyscy oglądają Ci podczas przygotowywania posiłków.
precyzyjnie dopasowane i estetycznie wyprodukowane garnki mają też tę zaletę, że możesz po prostu podać je na stół, zamiast półmiska. Taką funkcję bez problemu pełnić może żeliwna patelnia ANDREAS. Przeznaczenie Żeliwna patelnia ANDREAS to przedmiot prosty, przypominający te, z których korzystały nasze babcie.
Dzięki użytemu materiałowi możesz nie tylko na niej smażyć, ale także włożyć ją do piekarnika – nie boi się wysokiej temperatury. W komplecie jest również pasująca do niej bambusowa podkładka, która zabezpieczy stół przed rozgrzanym metalem.
Aby posiadać pewność, że nie straci ona swych właściwości, należy myć ją ręcznie. Patelnia działa na wszelkich rodzajach kuchni - elektrycznych, gazowych i indukcyjnych. Właściwości typowe Żeliwna patelnia ANDREAS ma kolisty zarys i wymiary 25x20cm.
Z dwóch stron przytwierdzone są do niej dwa uchwyty, co znacznie usprawnia podawanie jej na stół, choćby gdy jest gorąca. Jest czarna i pozbawiona jakichkolwiek ozdób. Okrągła podstawka wytwarzana została z naturalnego drewna bambusowego.
Materiał Patelnia jest żeliwna, a podstawką pod nią – drewniana. Do pielęgnacji patelni żeliwnych najlepiej nie wykorzystywać detergentów. Żeliwo je wchłania, co później może przedostawać się do potraw.
Patelnię myjemy pod bieżącą wodą- nie wolno myć jej w zmywarce. Osuszamy ją i natłuszczamy zwykły olejem za pomocą pędzelka. Po takiej pielęgnacji odkładamy naczynie na półkę.