Przeznaczenie solidna patelnia, która posłuży w kuchni choćby przez kilka lat to marzenie każdego kucharza. Dlatego podczas kompletowania swojego wyposażenia kuchennego warto sięgnąć po sprawdzone rozwiązania, takie jak patelnia STONE.
To naczynie, które można wykorzystać do zapiekania i serwowania niewielkich potraw. Spełni oczekiwania świetnie do warzyw, mięsa, ryb i jajek. W pakiecie znajduje się dopasowana, bambusowa podkładka, która pozwala na efektowne podanie potraw prosto z patelni.
atrybuty charakterystyczne Uchwyt o poręcznym profilu upraszcza przenoszenie naczynia. Dzięki grubemu dnu, patelnia bardzo błyskawicznie się nagrzewa i jednocześnie utrzymuje temperaturę przyrządzonego dania.
Patelni można używać w piekarniku i na kuchence gazowej. Przed pierwszym użyciem zaimpregnować olejem, nie używać detergentów, nie myć w zmywarce, po umyciu wytrzeć do sucha. Podstawka z opornego drewna bambusowego ma kształt kwadratu o boku 12,5 cm.
Materiał Patelnię wykonano z żeliwia, które charakteryzuje się zwykle ogromną trwałością. Nie musimy martwić się o uszkodzenia, a także zarysowania powłoki. Jest to materiał potężny, który utrzyma swoje parametry przez długi czas.
Do pielęgnacji patelni żeliwnych nie należy wykorzystywać detergentów. Patelnię myjemy pod bieżącą wodą- nie wolno myć jej w zmywarce. Osuszamy ją i natłuszczamy zwykły olejem przy pomocy pędzelka. Po takiej pielęgnacji odkładamy naczynie na półkę.
informacje uzupełniające Średnica: 12,5 cm Średnica dna: 10 cm Długość rączki: 8 cm Szerokość pełna (z rączką): 20,5 cm rozmiary podstawki: 12,5 x 12,5 cm Na wszystkie warianty kuchenek: elektryczne, gazowe, indukcyjne