Patelnia Hard Face - 20 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i odporna powłoka Hardtec Superior przetrwa sporo lat i niezawodne atrybuty, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego wykorzystywania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchenek. Patelnia niezwykle grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i sprawnie.bardzo oporna warstwa Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma wspaniałe parametry zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytworzone w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.Naczynie posiada czarny, matowy design.Garnek jest dostosowany do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.produkowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 20 cmŚrednica dna: 15,5 cmObjętość: 1 lWaga: 0,866 kgUżytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, podczas standardowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi szczególnie wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i szczególnie silne kwasy. Naczynia stworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego.typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium