Patelnia Hard Face z pokrywką - 24 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i niepodatna powłoka Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i niezawodne parametry, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego używania dla wymagających. Można używać na wszystkich typach kuchni. Patelnia bardzo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i sprawnie.szczególnie wytrzymała powłoka Hardtec Superior ułatwia gotowanie – warstwa ma perfekcyjne parametry zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytworzone w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej wytrzymałą powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz i zaimplementowany wentyl.Naczynie ma czarny, matowy design.przystosowana do gotowania na wszelkich typach kuchni, włącznie z indukcją.tworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce właściwości techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 24 cmŚrednica dna: 18 cmObjętość: 2,2 lWaga: 1,8 kg stosowanie:Przed użyciem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, w trakcie typowego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna prawidłowo znosi nad wyraz wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i szczególnie silne kwasy. Naczynia wytworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego. Typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium