Patelnia Hard Face z pokrywką - 26 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Bardzo trwała i oporna warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i niezawodne właściwości, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z linii Hard Face gwarantują sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego użytkowania dla wymagających. Można używać na wszelkich typach kuchni. Patelnia wyjątkowo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i wydajnie.nad wyraz odporna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – powłoka ma genialne właściwości zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytwarzane w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej oporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyekwipowaną w silikonowy kołnierz i wbudowany wentyl.Naczynie ma czarny, matowy design.dopasowana do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wytworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce właściwości techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 26 cmŚrednica dna: 20,5 cmObjętość: 2,8 lWaga: 2,1 kg użytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, w trakcie charakterystycznego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi nad wyraz wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i nad wyraz silne kwasy. Naczynia tworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego. Typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium