Patelnia Hard Face - 24 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i oporna powłoka Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezawaryjne cechy, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego użytkowania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i skutecznie.stanowczo odporna warstwa Hardtec Superior ułatwia gotowanie – powłoka ma znakomite parametry zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wykonane w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.Garnek posiada elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz.Naczynie posiada czarny, matowy design.Garnek jest przypasowany do gotowania na wszelkich typach kuchni, włącznie z indukcją.produkowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 24 cmŚrednica dna: 20 cmObjętość: 1,5 lWaga: 1 kgUżytkowanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy starannie umyć. Później, w trakcie standardowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi bardzo wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i szczególnie silne kwasy. Naczynia stworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego.typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium