Patelnia Hard Face do naleśników – 22 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Szczególnie trwała i oporna powłoka Hardtec Superior przetrwa sporo lat i bezusterkowe parametry, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego używania dla wymagających. Można używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia bardzo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i skutecznie.wyjątkowo odporna powłoka Hardtec Superior usprawnia gotowanie – warstwa ma doskonałe atrybuty zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu.Dno patelni jest wytworzone w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej niepodatną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.posiada elegancką, płaską, szklaną pokrywkę zaopatrzoną w silikonowy kołnierz i zastosowany wentyl.Naczynie posiada czarny, matowy design.dostosowana do gotowania na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.wytworzona w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce atrybuty techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 22 cmŚrednica dna: 18,5 cmWaga: 0,83 kg wykorzystywanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym zastosowaniem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, w trakcie typowego wykorzystywania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna poprawnie znosi bardzo wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia tworzone ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego. Wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium