Patelnia Hard Face z pokrywką - 28 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Bardzo trwała i niepodatna warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezusterkowe parametry, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego stosowania dla wymagających. Można używać na wszystkich typach kuchni. Patelnia szczególnie grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i skutecznie.bardzo wytrzymała powłoka Hardtec Superior upraszcza gotowanie – powłoka ma genialne właściwości uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytwarzane w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.posiada elegancką, płaską, szklaną pokrywkę zaopatrzoną w silikonowy kołnierz i zastosowany wentyl.Naczynie posiada czarny, matowy design.dopasowana do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wytwarzana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce cechy techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 28 cmŚrednica dna: 22 cmObjętość: 3,5 lWaga: 2,4 kg wykorzystywanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, w trakcie standardowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna prawidłowo znosi wyjątkowo wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i szczególnie silne kwasy. Naczynia wyprodukowane ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego. Wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium