Patelnia Hard Face - 30 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Istotnie trwała i wytrzymała powłoka Hardtec Superior przetrwa niemało lat i niezawodne właściwości, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego używania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchni. Patelnia nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i produktywnie.istotnie odporna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – powłoka ma nieprzeciętne właściwości uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest tworzone w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej oporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.Naczynie ma czarny, matowy design.Garnek jest dostosowany do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wytwarzana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce atrybuty techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 30 cmŚrednica dna: 24,5 cmObjętość: 3,2 lWaga: 1,9 kg użytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, podczas typowego używania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna prawidłowo znosi nad wyraz wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i niezwykle silne kwasy. Naczynia wytworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego.wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium