Patelnia Hard Face - 26 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Bardzo trwała i niepodatna warstwa Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i bezawaryjne cechy, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszystkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego użytkowania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia nad wyraz grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.istotnie odporna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – warstwa ma genialne cechy uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wytwarzane w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej niepodatną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.Naczynie posiada czarny, matowy design.Garnek jest dopasowany do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.produkowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 26 cmŚrednica dna: 21 cmObjętość: 2 lWaga: 1,3 kgUżytkowanie:Przed użyciem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, podczas typowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna poprawnie znosi niezwykle wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia wykonane ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa sztucznego.rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium