Najwyższej jakości grecka oliwa z oliwek, o wyjątkowo dobrze zbalansowanym i intensywnie owocowym smaku. Bogata w wartości odżywcze, ze świeżym profilem idealnie sprawdzającym się w potrawach kuchni śródziemnomorskiej i przy pozostałych gustownych daniach. Wybitnie komponuje się na dodatek z zielonymi sałatkami, gotowanymi warzywami, rybami, czerwonym lub białym mięsem.
Oliwki na to wydanie są ręcznie zbierane od 20 października do 10 listopada każdego roku. Następnie tłoczy się je, nie później niż 12 godzin od czasu zbiorów i bezpośrednio po tym procesie - filtruje i umieszcza w pojemnikach ze stali rdzoodpornej. W kolejnych krokach przelewana do specjalnych, malowanych zewnętrznie butelek w celu ochrony jej przed światłem i utlenianiem, staje się nie tylko pysznym, lecz i wyjątkowo estetycznym produktem.
producent Stalia należy do dwóch sióstr, które natchnione rodzinną tradycją i miłością do oliwek, postanowiły kontynuować dzieło, wtłaczając w producenta swoje postępowe pomysły i powiew innowacyjności.
Tutaj oliwa oferowana w gustownym pudełku wyprodukowanym z dwóch rodzajów papieru.