Najwyższej jakości grecka oliwa z oliwek, o wyjątkowo dobrze zbalansowanym i intensywnie owocowym smaku. Bogata w wartości odżywcze, ze świeżym profilem rewelacyjnie sprawdzającym się w potrawach kuchni śródziemnomorskiej i przy pozostałych wysmakowanych daniach. Wybitnie komponuje się na dodatek z zielonymi sałatkami, gotowanymi warzywami, rybami, czerwonym albo białym mięsem.
Oliwki na to wydanie są ręcznie zbierane od 20 października do 10 listopada każdego roku. Następnie tłoczy się je, nie później niżeli 12 godzin od czasu zbiorów i bezpośrednio po tym procesie - filtruje i umieszcza w pojemnikach ze stali rdzoodpornej. W kolejnych krokach przelewana do specjalnych, malowanych zewnętrznie butelek w celu ochrony jej przed światłem i utlenianiem, staje się nie tylko pysznym, lecz i wyjątkowo estetycznym produktem.
firma Stalia należy do dwóch sióstr, które zainspirowane rodzinną tradycją oraz miłością do oliwek, postanowiły kontynuować dzieło, wtłaczając w firmę swoje progresywne pomysły, a także powiew progresywności.