100% Whey Isolate posiada idealną jakość białka wyłącznie z serwatki. Ogólnie, serwatkowy "izolat" białek jest wytwarzany tak, żeby uzyskać obszerniejszy procent białka niż z "koncentratów" serwatki, co w dodatku znaczy, że"izolaty" mają niższy poziom cukru (włącznie z laktozą) i tłuszczu!
Białka stanowią źródło azotu, a także aminokwasów potrzebnych, które organizm potrzebuje do wzrostu i utrzymania tkanki mięśniowej. A więc 100% Whey Isolate przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości*.
Białko serwatki z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza organizmowi wszystkie potrzebne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi aminokwasami, których organizm nie może syntetyzować i muszą one być dostarczone w diecie (tj.Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina).
100% Whey Isolate ma dodaną L-glutaminę, która jest najobficiej występującym wolnym aminokwasem w ludzkiej krwi. * Stwierdzenia zostały dowiedzione naukowo i zatwierdzone poprzez Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority).
Sposób wykorzystania Rozpuścić 1 porcję w 300 ml wody, mleka lub innego płynu. Produkt można stosować do posiłku w celu powiększenia zawartości białka albo niezależnie od spożywanych posiłków. W zależności od zapotrzebowania zaleca się spożycie od 1 do 4 porcji dziennie.
produkt ten nie jest asygnowany do diagnozowania, leczenia jakichkolwiek chorób bądź uniemożliwiania im. Artykuł nie może być użytkowany jako substytut (zamiennik) najróżniejszej diety. Informacje o alergenach wyprodukowano z mleka.
produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe. Smaki Bananowy, Czekoladowy, Malinowy, Truskawkowy, Waniliowy