Nóż do warzyw i owoców Fiskars Edge Producent: Fiskars Materiał wykonania: japońska stal nierdzewna Twardość stali: 53HRC Można myć w zmywarce: Tak, choć zalecamy mycie ręczne Przeznaczenie: do warzyw i owoców.
Długość ostrza: 13 cm warstwa PTFE zapobiega przywieraniu i chroni przed korozją Trwałe połączenie ostrza z uchwytem Japońska stal nierdzewna. Innowacyjna powłoka dzięki której krojona żywność nie przywiera do ostrza a nóż łatwo się czyści i jest bardzo trwały.
Oryginalny towar lubianej marki FISKARS Produktów producenta Fiskars nie trzeba nikomu ukazujeć. To narzędzia kuchenne najwyższej jakości, które zyskały sobie przyjazne opinie choćby najmocniej wymagających kucharzy.
Nasz nóż zapakowany jest w fabryczny blister Wszystkie noże z najnowszej serii mają biały napis z logiem na ostrzu. Dlaczego nie warto oszczędzać na nożach kuchennych? nieraz niska wartość noży dostępnych w sieciówkach kusi.
dobrze wyglądają, kosztują kilka złotych. Odradza się jednak kupowanie takich noży kuchennych. Dlaczego? Są one wykonane z walcowanego arkusza blachy, wybijane wykrojnikami, nawet nie są hartowane.
Niska wartość jasno mówi o tym, iż nóż jest wyprodukowany po prostu z tworzyw tanich. Na cenę noża wpływa głównie jakość ostrza. Jeśli będzie ono kiepskie, nóż utrudni pracę w kuchni. To po prostu pieniądze wyrzucone w błoto.
Takiego noża nie da się nawet naostrzyć. Czym kierować się, nabywając noże kuchenne? Wybierając nóż kuchenny, kieruj się przede wszystkim częstotliwością realizowania prac kuchennych. Jeśli zawodowo zajmujesz się gotowaniem, zainwestuj w najlepsze noże,posiadać przyjemność z korzystania z nich.
Niektórym wystarczą ok. 2 noże, gdyż za ich pomocą są w stanie wykonać niemal każdą kuchenną czynność. Inni potrzebują osobnych noży do chleba, sera, mięs, ryb. Kluczowa jest oczywiście jakość. Im lepsza jakość materiału, tym dłużej nóż będzie służyć.
szczególnie ważne jest dodatkowo to, jak dbamy o noże. Regularne ostrzenie to absolutne minimum....