Linia PRACTI PLUS to połączenie cech funkcjonalności noży dla profesjonalistów z najwyższymi walorami noży do codziennego wykorzystywania. Użyteczna i wyprofilowana rękojeść doskonale układa się w dłoni, poprzez co chwyt jest komfortowy i pewny. Ostrze full-tang wycinane laserowo z niemieckiej wysokowęglowej stali X50CrMoV15. Nieduża waga noży przy zachowaniu wysokiej twardości ostrza 52 HRC powoduje, iż noże linii PRACTI PLUS genialnie sprawdzają się w codziennym użyciu.
Nóż Santoku - to wspaniałe narzędzie w głównej mierze dla tych, którzy lubują się w nowościach i eksperymentach kulinarnych. Także dla tych, którzy szukają nowych doznań w smakach azjatyckich. Ten nóż to oryginalne połączenie cech śladowego tasaka, a także noża Gyuto bazującego kształtem na typowym, europejskim nożu szefa. Oprócz wyjątkowo specyficznego, rzucającego się w oczy i robiącego wrażenie kształtu ostrza, nóż ten jest jednym z ulubionych narzędzi do siekania i szatkowania warzyw i owoców, świeżych ziół, jak także do krojenia, czy cięcia mięsa pozbawionego kości. Zawdzięcza to swojej wyjątkowej ergonomii krojenia, przez co niejednokrotnie sam zastępuje te przeciętne, jak i większe noże kuchenne. Wydajne posługiwanie się tym nożem wymaga jednak treningu, jak i przyzwyczajenia do „nietypowego" kształtu, dalekiego od tego jaki towarzyszył nam przez lata. Jednak już po kilku próbach nasze kuchenne wyczyny staną się nie tylko atrakcyjne,na ogół sprawne. Jeśli gotowanie to Twoje życie, nóż Santoku powinien być jego częścią.