Zwilling Professional S - nóż do obierania
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej linii noży. Z najkorzystniejszej stali rdzoodpornej, wspaniale wyważone, ostre jak brzytwa to atrybuty znamionujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezusterkową obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali nierdzewnej z słuszną ilością chromu i węgla, opatentowanej poprzez producenta ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długookresową żywotnością, opornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych atrybuty jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze pokaźniejszą twardość i niepodatność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do kolekcji Professional S. Wyprodukowana została z niezwykle trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Genialnie dopracowane szczegóły uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
atuty: