Kai Shun Classic Nóż Santoku 19 cm:
Nóż Santoku Kai Shun Classic asygnowany do porcjowania mięsa i ryb oraz siekania warzyw.
linia Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych linii Kai wytworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów oraz kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i sprężystości, zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza wytwarzany jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i solidność. Ostrza każdego z noży stworzone są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim uznaniem. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co zespaja się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""