Kai Wasabi Black Nóż Deba 15 cm:
Nóż Deba to konkretny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem dedykowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Nieprzeciętnie sprawdza się przy oddzielaniu od kości albo krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to kolekcja noży marki KAI z czarną rękojeścią wyprodukowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez zastosowanie antybakteryjnych parametry bambusa.
Ostrze produkowane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w pełni obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI stosowane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Ostrza każdego z noży wykonane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych towarów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co konsoliduje się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""