Kai Wasabi Black Nóż Deba 21 cm:
Nóż Deba to konkretny, wytrzymały i ciężki nóż z szerokim, grubym ostrzem dedykowany do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Wyśmienicie sprawdza się przy oddzielaniu od kości lub krojeniu mięsa z kością. Ostrze jednostronnie ostrzone.
Wasabi Black to seria noży producenta KAI z czarną rękojeścią wytwarzaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, żeby zapewnić najwyższy poziom higieny przez wykorzystanie antybakteryjnych atrybuty bambusa.
Ostrze tworzone z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża.
Noże KAI używane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Poprzez lata zachowują najlepsze atrybuty stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych towarów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co łączy się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""