Kai Shun Classic Nóż Szefa Kuchni Karbowany 20 cm:
Nóż szefa kuchni wyposażony jest w grube i nieelastyczne karbowane ostrze asygnowane do obróbki najróżniejszego typu produktów.
linia Shun jest jedną z najbardziej wszechstronnych kolekcji Kai tworzonych ze stali damascenśkiej, dlatego szanowana jest poprzez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w unikalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o różnorodnej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży stworzone są z niezwykle twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai posiadają status najlepszych produktów w Japonii, a także na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki marka Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem i wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""