Kai Shun Classic Nóż do Obierania 9 cm:
seria Shun jest jedną z najszczególniej wszechstronnych serii Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest przez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o rozmaitej twardości i sprężystości, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i trwałość. Rdzeń ostrza wytworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI wykorzystywane są poprzez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wytwarzane są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim zachwytm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co zespala się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""