Kai Shun Classic Nóż Do Pieczywa 23 cm:
Nóż do pieczywa Kai Shun Classic perfekcyjny do krojenia przeróżnego typu pieczywa.
linia Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych kolekcji Kai produkowanych ze stali damascenśkiej, dlatego lubiana jest poprzez najkorzystniejszych specjalistów, a także kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w oryginalnej technice łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i rozciągliwości, zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i solidność. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI użytkowane są poprzez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze właściwości stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży stworzone są z wyjątkowo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najlepszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki producent Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem , a także wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""