Zwilling Professional S - nóż do chleba 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali nierdzewnej, genialnie wyważone, ostre jak brzytwa to atrybuty cechujące kolekcje Professional S zapewniając kucharzą bezpieczną i niezawodną obsługę.
Do produkcji noży zastosowano specjalnej stali rdzoodpornej z słuszną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella charakteryzuje się długookresową żywotnością, wytrzymałością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych właściwości jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze większą twardość i niepodatność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do linii Professional S. Tworzona pozostała z bardzo trwałego tworzywa wytrzymałego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
atuty: