Zwilling Professional S - nóż do mięsa, do szpikowania 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej kolekcji noży. Z najkorzystniejszej stali nierdzewnej, nadzwyczajnie wyważone, ostre jak brzytwa to właściwości cechujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezusterkową obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali nierdzewnej z adekwatną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej poprzez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella charakteryzuje się długookresową żywotnością, wytrzymałością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych parametry jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze większą twardość i wytrzymałość na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do kolekcji Professional S. Wytwarzana została z niezwykle trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Świetnie dopracowane szczegóły zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
mocne strony: