Zwilling Professional S - nóż kuchenny, do siekania, krojenia 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najkorzystniejszej stali rdzoodpornej, nieprzeciętnie wyważone, ostre jak brzytwa to właściwości znamionujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży wykorzystano specjalnej stali rdzoodpornej z adekwatną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długotrwałą żywotnością, odpornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych właściwości jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze pokaźniejszą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Stworzona została z nad wyraz trwałego tworzywa wytrzymałego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki czemu normy higieniczne.
mocne strony: