Degustacyjna wersja pysznego syropu Chocolate Cookie Monin, znanego ze swoich różnorodnych zastosowań. Rekomendowany jest on do kaw, napojów deserowych, koktajlów czy napojów mlecznych.
znamionuje się brązową barwą z karmelowymi refleksami, a także cudownym smakiem maślanego ciasteczka czekoladowego.
Historia powstania tego smaku zrodziła się dzięki przypadkowym okruchom czekolady, które nie stopiły się w cieście. Ten splot losu wpłynął na międzynarodowy sukces syropu. Przepyszne ciastka, które powstały wówczas w 1930 w Stanach Zjednoczonych zyskały reputację wyśmienicie sprzedających się w kawiarniach i cukierniach, i przyczyniły się do rosnącej popularności samej marki.
Syrop o smaku ciastka czekoladowego MONIN Chocolate Cookie wspaniały smak wafla czekoladowego, który nada nieprzeciętnego smaku Twoim drinkom. Jest to rewelacyjny smak do wykonywania najistotniej wyszukanych drinków deserowych.
Przykładowe receptury:
Ciasteczkowy Alexander
15 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
15 ml sosu Dark Chocolate MONIN
lody waniliowe
45 ml brandy
60 ml mleka
Umieść wszystkie elementy w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund, przelej mieszankę do kieliszka, udekoruj.
Smakowa Latte
30 ml syropu Chocolate Cookie MONIN
1 espresso
170 ml mleka
Wlej wszystkie składniki do szklanki i wymieszaj. Wierzch udekoruj bitą śmietaną i wiórkami tartej czekolady.