Słodko i zdrowo – czy to osiągalne?Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… lecz od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, żeby go zlikwidować z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek?Na szczęście nie musisz z nich w całości rezygnować, choćby jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą rodzaju 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, uwydatniając, iż to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. By jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić.Autorki podpowiadają:• co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności• jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach• jak odzwyczaić się od cukru dodanego• czego używać zamiast cukruW książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz znakomite samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?