100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na gluten i produkty mleczne.
Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać śladowe porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl – znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i innowacyjne przepisy na przeróżne potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój powszedni jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, iż desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury z tej książki na lukrowane babeczki, czekoladowo-malinowe mufinki czy profiterolki z czekoladowo-lodowym nadzieniem i sporo innych pysznych słodkości.
Nietolerancje pokarmowe – nie musisz wcale rezygnować z najróżniejszej i smacznej kuchni!
Tytuł Bez glutenu, pszenicy i nabiału. Kuchnia domowa wyd. 3 Autor Antoinette Savill Tłumacz Katarzyna Skawran Wydawnictwo Wydawnictwo RM EAN 9788381515443 ISBN 9788381515443 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 224 Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 3