Beata i Igor – autors
W kuchni wyznają zasadę, iż można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii.
W najnowszej książce znajdziesz 110 pomysłów na pełnowartościowe, wegetariańskie obiady, dodatki i desery, które następnego dnia doskonale wpasują się do lunchowego pudełka.
A wszystko prosto i szybko, z ogólnodostępnych produktów: roślin strączkowych, kasz, makaronów, nabiału, jajek i oczywiście zróżnicowanych warzyw. Przy każdym przepisie przekazana jest wartość kaloryczna oraz podpowiedź, jak zmienić danie, wykorzystując inne składniki.
Smaki? Jak zawsze u Praktykulinarnych: z różnorodnych zakątków świata.
Dhal z soczewicy, hash z serem halloumi, fasolowa fajita z makaronem, udon z warzywami i jajkiem, okonomiyaki, empanady z ciecierzycą, biryani, pad thai z tofu i jackfruitem, paella z kwiatem bananowca, curry „wurst", kleftiko wegetariańskie, pudding chia z mango, granola kawowa i sporo, dużo więcej!
Sięgnij po te kulinarne wrażenia i zadbaj o zdrowie, sylwetkę i planetę!