Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą wytwarzać dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego prawidłowego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i produktywności intelektualnej jest zatem potrzebne, żeby te neurony funkcjonowały należycie!
Pozwól się poprowadzić po przepisach zawartych w tej książce i poznaj wszystkie sztuczki, które wzmocnią twoją pamięć i energię, pokażą jak walczyć ze stresem i bezsennością oraz uzupełniać brakujące elementy w organizmie.
Zaplanuj posiłki zgodnie z własnymi potrzebami, a twój mózg pozostanie młody i sprawny poprzez mnóstwo lat!
Autorka książki, Lucie Reynier, jest dietetykiem. To pasjonatka kuchni, która łączy talent kulinarny z wiedzą dotyczącą zdrowia. Proponuje przepisy pasujące do potrzeb każdego z nas. Uczy zasad równowagi metabolicznej, kładąc nacisk na to, by sprawiać sobie przyjemność, zachowując dobrą formę.
Książka gromadzi 40 prostych przepisów na smaczne potrawy i opisy ponad 60 superproduktów żywieniowych, tak zwanych naturalnych wspomagaczy organizmu.
Tytuł Podkręć swój mózg! 40 przepisów i ponad 60 superproduktów Autor Lucie Reynier Tłumacz Katarzyna Cedro Wydawnictwo Jedność EAN 9788381442237 ISBN 9788381442237 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia ilość stron 112 Rok wydania 2020 Oprawa Miękka Wydanie 1