Zdjęcia Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn
Komiksy
Dostępność:Do kupienia
Odroczony rozrost (Wydawnictwo Naukowe PWN)
Do kupienia w: Marka: Wydawnictwo Naukowe PWN
80,56 zł
Idź do sklepuSuper oferta
Skrócony opis produktu
Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 176 Format pdf Spis treści...
Prezentowany produkt Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn kupisz w TaniaKsiazka.pl w okazyjnej cenie 80,56 zł. Oferta ta jest wynikiem zbiorczych analiz ogromnej ilości hurtowni i sklepów w internecie.
Podstawowe cechy
ISBN
9788301180034
Oprawa
Twarda
Sprawdź promocyjne oferty na Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn
Prezentujemy listę promocyjnych ofert na Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:
Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn (sklep TaniaKsiazka.pl)
80,56 zł
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (1)
Dane o zmianach cen i dostępności towaru użyte w powyższym zestawieniu indeksowane są niemal w czasie rzeczywistym.
Pełny opis produktu
Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 176 Format pdf Spis treści Słowo wstępne 9 Autorzy 11 Wykaz skrótów i symboli 12 1. Przepisy prawa żywnościowego a produkcja oparta o kęsy ciasta głęboko mrożonego (W. Seibel) 13 1.1. Prezentacja zagadnienia 13 1.2. Informacje handlowe 13 1.3. Objaśnienie pojęć 14 1.4. Produkcja, przechowywanie i dystrybucja 14 1.5. Oznaczenie produktów dla konsumentów 15 1.6. Inne oznaczenia produktów 16 1.7. Wymagane warunki przechowywania 17 1.8. Własna produkcja kęsów ciasta 17 1.9. Podsumowanie 17 Literatura 18 2. Technologia odroczonego rozrostu a wypiek chleba i drobnego pieczywa z ciast prowadzonych na drożdżach (J.-M. Brümmer) 19 2.1. Wprowadzenie 19 2.2. Atuty i wady używania kęsów ciasta głęboko mrożonego 21 2.2.1. Potencjalne mocne strony 21 2.2.2. Potencjalne wady dla zakładu 22 2.2.3. Potencjalne straty jakości produktu 23 2.3. Podstawowe zasady głębokiego mrożenia ciast 24 2.4. Jakość ascetycznców a tworzenie nowych receptur 25 2.4.1. Mąki pszenne 25 2.4.2. Drożdże piekarskie i zakwas 26 2.4.3. Ulepszacze i tłuszcze 27 2.5. Miesienie ciast 28 2.6. Prowadzenie ciast 29 2.7. Garowanie wstępne/ międzygarowanie 29 2.8. Głębokie mrożenie 30 2.9. Czas przechowywania 33 2.10. Rozmrażanie i wypiek 33 2.10.1. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta bez gary 33 2.10.2. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta z garą 35 2.11. Jakość wypieczonych bułek 36 2.12. Wymogi prawa żywnościowego 38 2.13. Podsumowanie 38 Literatura 41 3. Zasady wytwarzania głęboko mrożonych kęsów z ciast prowadzonych na drożdżach (U. Hanneforth, G. Brack) 43 3.1. Wprowadzenie 43 3.2. Rozgraniczenie pojęć 43 3.2.1. Chłodzone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (odroczone garowanie) 43 3.2.2. Głęboko mrożone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (przerwane garowanie) 44 3.2.3. Przechowywanie kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 44 3.3. Występowanie potencjalnych czynników mogących posiadać wpływ na produkcję kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 45 3.3.1. Wpływ czynników technologicznych na przebieg cyklu produkcji 45 3.3.2. Wpływ elementów na tworzenie receptur 47 3.4. Oddziaływanie na jakość wypieku 47 3.4.1. Wpływ zmian technologicznych na proces produkcji 49 3.4.2. Wpływ komponentów receptury i zmian w jej składzie 60 3.5. Podsumowanie 65 Literatura 66 4. Głębokie mrożenie ciast a oczekiwania w stosunku do drożdży piekarskich (G. Nitsche) 67 4.1. Wprowadzenie 67 4.2. Objaśnienie pojęć 68 4.3. Głębokie mrożenie kęsów ciasta 69 4.3.1. Wpływ minimalistycznców 70 4.3.2. Przebieg cyklu produkcji 75 4.3.3. Oczekiwania odnośnie do warunków głębokiego mrożenia 77 4.3.4. Pakowanie i przechowywanie 78 4.3.5. Proces rozmrażania i garowania 78 4.3.6. Wypiek 79 4.4. Podsumowanie 80 Literatura 80 5. Technologia chłodzenia 1 (H.R.H. Jünger) 83 5.1. Jakość i świeżość 83 5.2. Kęs ciasta czy gotowy artykuł 84 5.3. Koszty a korzyści 84 5.4. Zainteresowanie ze strony producentów 84 5.5. Gotowe produkty 85 5.6. Przebieg cyklu produkcji 85 5.6.1. Długie prowadzenie kęsów ciasta 85 5.6.2. Odroczone garowanie 86 5.6.3. Przerwane garowanie 86 5.6.4. Produkty gotowe – półzapiek 87 5.6.5. Produkcja bezpośrednia 88 5.7. Mrożenie szokowe 89 5.7.1. Przebieg procesu 89 5.7.2. Sposób postępowania 89 5.8. Przechowywanie 90 5.9. Planowanie 90 5.9.1. Koncepcja 90 5.9.2. Próby polepszenia jakości a realne konsekwencje 91 Literatura 91 6. Technika chłodzenia 2 – temperatura gazów przy zamrażaniu kęsów ciast (W. Verlende) 93 6.1. Cykl zamrażania 94 6.2. Osuszanie 97 6.3. Chłodzenie gazem 99 6.4. Chłodzenie azotem 100 6.5. Chłodzenie dwutlenkiem węgla 100 6.6. Urządzenia kriogeniczne 103 6.6.1. Dopasowanie sposobu działania urządzenia do danego artykułu 103 6.6.2. Podsumowanie istotnych właściwości urządzeń kriogenicznych 106 6.7. Który proces produkcji jest właściwy dla danego zakładu? 107 7. Wypiekanie wstępnie garowanego, a następnie mrożonego ciasta (J. Leppig) 111 7.1. Technika wypiekania w sklepie 111 7.2. Czy progresywna inżynieria komputerowa może pomóc? 119 7.3. Wady i atuty wypiekania produktów mrożonych 124 7.4. Wykaz czynności potrzebnych przy planowaniu własnej stacji wypieku 125 8. Rynek kęsów ciasta (H. Schulz) 129 8.1. Rozwój rynku 129 8.2. Mocne strony mrożonych ciast i kęsów ciasta 130 8.2.1. Oczekiwania stawiane przy wytwarzaniu i obróbce produktów 132 8.2.2. Nowe trendy 133 8.2.3. Mocne strony nowej polityki produkcyjnej 134 8.2.4. Wady nowej polityki produkcyjnej 134 8.3. Propozycja przebiegu procesu produkcji 135 8.4. Perspektywy na przyszłość 136 9. Technika odroczonego rozrostu przy produkcji pieczywa – wyposażenie zakładów piekarskich (C. Brand) 139 9.1. Garownia automatyczna 139 9.2. Przerwane garowanie/ Odroczone garowanie (GU/GV) 142 9.3. Głębokie mrożenie/ zastosowanie mroźni 143 9.4. Decyzje do podjęcia na przyszłość 144 9.4.1. Niepokaźny zakład produkcyjny 144 9.4.2. Zakład produkcyjny przeciętnej wielkości 145 9.4.3. Znaczny zakład produkcyjny 146 9.5. Podsumowanie 147 10. Sklepy firmowe (G. Heberer) 149 10.1. Więcej niż tylko pomysł 149 10.2. Projekt 151 10.2.1. Produkcja 152 10.2.2. Agregaty chłodnicze 154 10.2.3. Sposoby pakowania 154 10.2.4. Przechowywanie 155 10.2.5. Aspekty finansowe 155 10.2.6. Transport/ dystrybucja 156 10.3. Sprzedaż 157 10.4. Wskazówki poręczne 159 10.4.1. Podstawy wypiekania kęsów ciasta na miejscu w sklepie 160 10.4.2. Sposób obsługi 161 10.4.3. Wskazówki dotyczące wypiekania 162 10.4.4. Plan wypieku 163 10.4.5. Karta produkcji 165 10.4.6. Uwagi końcowe 166 11. Perspektywy na przyszłość (H. Huber) 167 Indeks rzeczowy 169
Parametry
ISBN
9788301180034
Oprawa
Twarda
Autor
Pod red nauk hans huber
Wydawnictwo
Wydawnictwo naukowe pwn
Ilość stron
172
Rok wydania
2014
Kategoria
Komiksy
Producent
Wydawnictwo Naukowe PWN
Opinia użytkowników
-
Opinie oraz Recenzje
Bożena G.
22.12.2024
Utwórz z nami znakomitą społeczność - publikuj opinie komentarze i opinie produktu
Jeśli tylko udało Ci się korzystać z prezentowanego Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn podeślij do nas swoją ocenę i opinię. Podaj jakie są Twoje wrażenia ze stosowania, czy jesteś zadowolony z zakupu, a także czy relacja jakości do ceny jest dobra.