Zdjęcia Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn

Komiksy

Dostępność: Do kupienia

Odroczony rozrost (Wydawnictwo Naukowe PWN)

Do kupienia w: Sklep TaniaKsiazka.pl Marka: Wydawnictwo Naukowe PWN
84,55 zł
Idź do sklepuSuper oferta

Skrócony opis produktu

Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 176 Format pdf Spis treści...

Prezentowany produkt Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn kupisz w TaniaKsiazka.pl w okazyjnej cenie 84,55 zł. Oferta ta jest wynikiem zbiorczych analiz ogromnej ilości hurtowni i sklepów w internecie.

Podstawowe cechy

ISBN

9788301180034

Oprawa

Twarda

Sprawdź promocyjne oferty na Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn

Prezentujemy listę promocyjnych ofert na Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:

Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn (sklep TaniaKsiazka.pl)

84,55 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (1)
  • Dane o zmianach cen i dostępności towaru użyte w powyższym zestawieniu indeksowane są niemal w czasie rzeczywistym.

Pełny opis produktu

Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 176 Format pdf Spis treści Słowo wstępne 9 Autorzy 11 Wykaz skrótów i symboli 12 1. Przepisy prawa żywnościowego a produkcja oparta o kęsy ciasta głęboko mrożonego (W. Seibel) 13 1.1. Prezentacja zagadnienia 13 1.2. Informacje handlowe 13 1.3. Objaśnienie pojęć 14 1.4. Produkcja, przechowywanie i dystrybucja 14 1.5. Oznaczenie produktów dla konsumentów 15 1.6. Inne oznaczenia produktów 16 1.7. Wymagane warunki przechowywania 17 1.8. Własna produkcja kęsów ciasta 17 1.9. Podsumowanie 17 Literatura 18 2. Technologia odroczonego rozrostu a wypiek chleba i drobnego pieczywa z ciast prowadzonych na drożdżach (J.-M. Brümmer) 19 2.1. Wprowadzenie 19 2.2. Atuty i wady używania kęsów ciasta głęboko mrożonego 21 2.2.1. Potencjalne mocne strony 21 2.2.2. Potencjalne wady dla zakładu 22 2.2.3. Potencjalne straty jakości produktu 23 2.3. Podstawowe zasady głębokiego mrożenia ciast 24 2.4. Jakość ascetycznców a tworzenie nowych receptur 25 2.4.1. Mąki pszenne 25 2.4.2. Drożdże piekarskie i zakwas 26 2.4.3. Ulepszacze i tłuszcze 27 2.5. Miesienie ciast 28 2.6. Prowadzenie ciast 29 2.7. Garowanie wstępne/ międzygarowanie 29 2.8. Głębokie mrożenie 30 2.9. Czas przechowywania 33 2.10. Rozmrażanie i wypiek 33 2.10.1. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta bez gary 33 2.10.2. Rozmrażanie i wypiek kęsów ciasta z garą 35 2.11. Jakość wypieczonych bułek 36 2.12. Wymogi prawa żywnościowego 38 2.13. Podsumowanie 38 Literatura 41 3. Zasady wytwarzania głęboko mrożonych kęsów z ciast prowadzonych na drożdżach (U. Hanneforth, G. Brack) 43 3.1. Wprowadzenie 43 3.2. Rozgraniczenie pojęć 43 3.2.1. Chłodzone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (odroczone garowanie) 43 3.2.2. Głęboko mrożone kęsy z ciast prowadzonych na drożdżach (przerwane garowanie) 44 3.2.3. Przechowywanie kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 44 3.3. Występowanie potencjalnych czynników mogących posiadać wpływ na produkcję kęsów ciasta głęboko mrożonego z ciast prowadzonych na drożdżach 45 3.3.1. Wpływ czynników technologicznych na przebieg cyklu produkcji 45 3.3.2. Wpływ elementów na tworzenie receptur 47 3.4. Oddziaływanie na jakość wypieku 47 3.4.1. Wpływ zmian technologicznych na proces produkcji 49 3.4.2. Wpływ komponentów receptury i zmian w jej składzie 60 3.5. Podsumowanie 65 Literatura 66 4. Głębokie mrożenie ciast a oczekiwania w stosunku do drożdży piekarskich (G. Nitsche) 67 4.1. Wprowadzenie 67 4.2. Objaśnienie pojęć 68 4.3. Głębokie mrożenie kęsów ciasta 69 4.3.1. Wpływ minimalistycznców 70 4.3.2. Przebieg cyklu produkcji 75 4.3.3. Oczekiwania odnośnie do warunków głębokiego mrożenia 77 4.3.4. Pakowanie i przechowywanie 78 4.3.5. Proces rozmrażania i garowania 78 4.3.6. Wypiek 79 4.4. Podsumowanie 80 Literatura 80 5. Technologia chłodzenia 1 (H.R.H. Jünger) 83 5.1. Jakość i świeżość 83 5.2. Kęs ciasta czy gotowy artykuł 84 5.3. Koszty a korzyści 84 5.4. Zainteresowanie ze strony producentów 84 5.5. Gotowe produkty 85 5.6. Przebieg cyklu produkcji 85 5.6.1. Długie prowadzenie kęsów ciasta 85 5.6.2. Odroczone garowanie 86 5.6.3. Przerwane garowanie 86 5.6.4. Produkty gotowe – półzapiek 87 5.6.5. Produkcja bezpośrednia 88 5.7. Mrożenie szokowe 89 5.7.1. Przebieg procesu 89 5.7.2. Sposób postępowania 89 5.8. Przechowywanie 90 5.9. Planowanie 90 5.9.1. Koncepcja 90 5.9.2. Próby polepszenia jakości a realne konsekwencje 91 Literatura 91 6. Technika chłodzenia 2 – temperatura gazów przy zamrażaniu kęsów ciast (W. Verlende) 93 6.1. Cykl zamrażania 94 6.2. Osuszanie 97 6.3. Chłodzenie gazem 99 6.4. Chłodzenie azotem 100 6.5. Chłodzenie dwutlenkiem węgla 100 6.6. Urządzenia kriogeniczne 103 6.6.1. Dopasowanie sposobu działania urządzenia do danego artykułu 103 6.6.2. Podsumowanie istotnych właściwości urządzeń kriogenicznych 106 6.7. Który proces produkcji jest właściwy dla danego zakładu? 107 7. Wypiekanie wstępnie garowanego, a następnie mrożonego ciasta (J. Leppig) 111 7.1. Technika wypiekania w sklepie 111 7.2. Czy progresywna inżynieria komputerowa może pomóc? 119 7.3. Wady i atuty wypiekania produktów mrożonych 124 7.4. Wykaz czynności potrzebnych przy planowaniu własnej stacji wypieku 125 8. Rynek kęsów ciasta (H. Schulz) 129 8.1. Rozwój rynku 129 8.2. Mocne strony mrożonych ciast i kęsów ciasta 130 8.2.1. Oczekiwania stawiane przy wytwarzaniu i obróbce produktów 132 8.2.2. Nowe trendy 133 8.2.3. Mocne strony nowej polityki produkcyjnej 134 8.2.4. Wady nowej polityki produkcyjnej 134 8.3. Propozycja przebiegu procesu produkcji 135 8.4. Perspektywy na przyszłość 136 9. Technika odroczonego rozrostu przy produkcji pieczywa – wyposażenie zakładów piekarskich (C. Brand) 139 9.1. Garownia automatyczna 139 9.2. Przerwane garowanie/ Odroczone garowanie (GU/GV) 142 9.3. Głębokie mrożenie/ zastosowanie mroźni 143 9.4. Decyzje do podjęcia na przyszłość 144 9.4.1. Niepokaźny zakład produkcyjny 144 9.4.2. Zakład produkcyjny przeciętnej wielkości 145 9.4.3. Znaczny zakład produkcyjny 146 9.5. Podsumowanie 147 10. Sklepy firmowe (G. Heberer) 149 10.1. Więcej niż tylko pomysł 149 10.2. Projekt 151 10.2.1. Produkcja 152 10.2.2. Agregaty chłodnicze 154 10.2.3. Sposoby pakowania 154 10.2.4. Przechowywanie 155 10.2.5. Aspekty finansowe 155 10.2.6. Transport/ dystrybucja 156 10.3. Sprzedaż 157 10.4. Wskazówki poręczne 159 10.4.1. Podstawy wypiekania kęsów ciasta na miejscu w sklepie 160 10.4.2. Sposób obsługi 161 10.4.3. Wskazówki dotyczące wypiekania 162 10.4.4. Plan wypieku 163 10.4.5. Karta produkcji 165 10.4.6. Uwagi końcowe 166 11. Perspektywy na przyszłość (H. Huber) 167 Indeks rzeczowy 169

Parametry

ISBN

9788301180034

Oprawa

Twarda

Autor

Pod red nauk hans huber

Wydawnictwo

Wydawnictwo naukowe pwn

Ilość stron

172

Rok wydania

2014

Kategoria

Komiksy

Producent

Wydawnictwo Naukowe PWN

Opinia użytkowników

-

Opinie oraz Recenzje

Bożena G.
Bożena G.
17.05.2024
Utwórz z nami znakomitą społeczność - publikuj opinie komentarze i opinie produktu
Jeśli tylko udało Ci się korzystać z prezentowanego Odroczony rozrost marki Wydawnictwo naukowe pwn podeślij do nas swoją ocenę i opinię. Podaj jakie są Twoje wrażenia ze stosowania, czy jesteś zadowolony z zakupu, a także czy relacja jakości do ceny jest dobra.

Dodaj opinię lub recenzję

Powiązane

Rekomendacja
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN Wydawnictwo naukowe pwn The role of innovations
Do sklepu Szczegóły

Wydawnictwo naukowe pwn The role of innovations

104,24 zł
It is commonly believed that innovations are crucial in company's actovity. The significance of the role that is assigned to the issue of...
Rekomendacja
Wydawnictwo Naukowe PWN Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn
Do sklepu Szczegóły

Odroczony rozrost Wydawnictwo naukowe pwn

84,55 zł
Tytuł Odroczony rozrost. Technologia w piekarni Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-18003-4 Rok wydania 2014...
Wydawnictwo Naukowe PWN Wydawnictwo naukowe pwn Komunikowanie śmiercią
Do sklepu Szczegóły

Wydawnictwo naukowe pwn Komunikowanie śmiercią

58,58 zł
Książka jest nowatorskim w skali literatury światowej studium nad medialnym procesem towarzyszącym zgonom ludzi władzy. Autor, w dostępnej...
Rekomendacja
Wydawnictwo Naukowe PWN Potencjał innowacyjności sektora administracji publicznej
W książce podjęto się wyjaśnienia powodów sukcesywnego spadku pozycji Polski w międzynarodowym rankingu innowacyjności sektora e-government,...
Rekomendacja
Wydawnictwo Naukowe PWN Wydawnictwo naukowe pwn Historia technik budowlanych. tom 1 - tajchman jan, jurecki andrzej
To pierwsza z trzech książek z serii demonstrującej z jednej strony metody użytkowane w dawnym budownictwie, z drugiej współczesną wiedzę...
Rekomendacja
Wydawnictwo Naukowe PWN The Manga Guide Fizyka - Nitta Hideo, Takatsu Keita, Ltd TREND-PRO Co
Tytuł The Manga Guide. Fizyka Autorzy Hideo Nitta, Keita Takatsu, trend-Pro Co Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN Tłumaczenie...
Wybrane dla Ciebie
Rekomendacja
Universitas Mistrzowie kina japońskiego
Do sklepu Szczegóły

Universitas Mistrzowie kina japońskiego

14,25 zł
Książka Krzysztofa Loski została pomyślana jako swoiste wprowadzenie do historii kina japońskiego, autor wybrał bowiem ośmiu reżyserów,...
Rekomendacja
Tango dla oprawcy Muza
Do sklepu Szczegóły

Tango dla oprawcy Muza

19,95 zł
Kuba - parna i gorąca, malownicza i zepsuta, gdzie okazja czyni złodzieja, a na każdym rogu można spotkać i dziwkę, i mordercę. Każdy dba...
Rekomendacja
Dialog z przeszłością otwartą na przyszłość
Do sklepu Szczegóły

Dialog z przeszłością otwartą na przyszłość

37,62 zł
Józef Tejchma, którego książka trafia do dłoni Czytelników, ma życiorys zdolny obsłużyć kilku bohaterów. Znany jest być może najszczególniej...
Rekomendacja
Transformacja administracji publicznej w Polsce
Do sklepu Szczegóły

Transformacja administracji publicznej w Polsce

46,55 zł
"Administracja publiczna jest nie tylko swoistym zbiorem regulacji prawnych i formalnych instytucji rządzenia i zarządzania sprawami społeczeństwa...
Rekomendacja
Aspra Metodologie badań medioznawczych
Do sklepu Szczegóły

Aspra Metodologie badań medioznawczych

37,05 zł
Publikacja mierzy się z metodologicznymi wymiarami dyscypliny naukowej jaka są nauki o mediach, stawiając sobie za cel określenie jej tożsamości...
Rekomendacja
Klimat to my. ratowanie planety zaczyna się przy śniadaniu - jonathan safran foer
najlepsza książka 2019 roku „Financial Times" i „The Guardian" Niektórzy ludzie odrzucają fakt, że nasza planeta ociepla się z powodu działalności...
Rekomendacja
Potencjał kulturowy i społeczny oraz zasoby ludzkie w procesach zarządzania. tom 41 Cedewu
We współczesnym podejściu do cyklów zarządzania wiodącą rolę zasadnie przypisuje się zagadnieniom społecznym. Wyjaśnianie i przewidywanie...
Rekomendacja
Wolters kluwer Zasada obywatelstwa w prawie prywatnym międzynarodowym. zagadnienia podstawowe
Monografia stanowi kompleksowe opracowanie tematyki obywatelstwa w prawie prywatnym międzynarodowym. Książka opisuje strukturę norm kolizyjnych...
Rekomendacja
Małe - stina wirsen Zakamarki
Do sklepu Szczegóły

Małe - stina wirsen Zakamarki

18,07 zł
znikome lubi, kiedy w domu jest spokojnie i nikt się nie kłóci. Jednak w domu u niepokaźnego nieraz wybuchają awantury. Wtedy nieduże się...
Rekomendacja
Robert dejtrowski. symbole polskiej przyrody Multico
Album przedstawia najefektowniejsze i najciekawsze krajobrazy i obiekty przyrodnicze Polski, prawdziwe symbole polskiej przyrody. Zdjęcia...
Rekomendacja
Organizacja Narodów Zjednoczonych wobec problemu uchodźstwa
pionierski charakter pracy wynika z faktu zaprezentowania nie tylko genezy i istoty aktywności ONZ,zwykle wskazania i oceny efektów użytecznych...
Rekomendacja
Na górze cisza
Do sklepu Szczegóły

Na górze cisza

17,45 zł
Wielokrotnie nagradzana liryczna opowieść o samotności i późnym wyzwoleniu. Helmer żyje samotnie na holenderskiej wsi, a jego główne zajęcia...