Corticella Bologna Makaron Spaghetti to najbardziej popularny typ makaronu, pochodzący z południowych Włoch. To długi makaron o krągłym przekroju. Wyśmienicie sprawdza się w połączeniu z pomidorami, sosami warzywnymi, ziołowym, rybnymi, z owocami morza, sosami śmietanowymi, a także z miękkimi serami. Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Klasyczny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie wywołując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne poprzez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które rozszerzają zdolność wchłaniania sosu (typowa chropowatość na powierzchni makaronu).
Tradycja włoskiego smaku, obfity asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna cena, to główne właściwości makaronów Corticella, stworzonych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron to podstawowy element codziennego menu każdego Włocha.
Waga netto: 0.5kg