Kasza kukurydziana BadaPak jest lekkostrawna. Mieści całkiem dużą zawartość węglowodanów. Na tle innych kasz podkreśla się zawartością witaminy A. Cechuje się dodatkowo wysoką zawartością witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina), a także witaminy E. Kasza kukurydziana BadaPak to także dostatek selenu. Mieści w dodatku magnez, potas, selen, kobalt i fosfor.
Kasza kukurydziana BadaPak sprawdza się nadzwyczajnie jako składnik dań jak i samodzielna potrawa. To przede wszystkim perfekcyjny element śniadań. Jest prosta w przygotowaniu, można uzupełnić ją dodatkiem owoców suszonych albo świeżych, poza tym kolorystycznie i smakowo jest ciekawsza od kaszy manny. Posłużyć może do wypieku chleba, przyrządzenia placków i wielu innych, atrakcyjnych przysmaków. Bez problemu można przygotować ją dzień wcześniej, a następnie podsmażyć albo podpiec.
Kasza kukurydziana powstaje z obłuskanego i połamanego ziarna kukurydzy. Nazywana ponadto polentą występuje pod postacią grubego albo nieznacznego grysiku o słonecznie żółtym odcieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.