Kasza manna BadaPak znakomicie sprawdzi się jako samodzielny posiłek, jak także jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Z zasady użytkowana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Wspaniale komponuje się w owocami. Jest prawidłowym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być również zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie albo na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana dodatkowo jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest stosownie czyszczona, dzięki temu uzyskujemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.