Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, iż to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok kociołkowania w plenerze, daje mi niemało satysfakcji.
Skąd pomysł na rzymskie garnki?
Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, aby móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo gotowane w nim potrawy mają niesamowity smak i zapach, są zdrowe i można je przyrządzać bez użytkowania tłuszczu. Jest nadzwyczajny równocześnie do mięs, ryb, jak i warzyw. Znakomity na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha genialne smaki.
Ewa Hangel – autorka książek kulinarnych (Kociołkowanie po polsku, Vege kociołkowanie). W gotowaniu szuka nie elegancji i wyrafinowania, lecz łatwości wykonania, a także wyśmienitych, intensywnych smaków. Wielbicielka gotowania w jednym garnku.
Tytuł Garnek rzymski. 80 zdrowych i pysznych przepisów Autor Ewa Hangel Wydawnictwo Studio Emka EAN 9788367107211 ISBN 9788367107211 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 144 Format 14.5x22x1.5 cm Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.36 kg