Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to obfitość kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają choćby ryzyko występowania nowotworów.
Tytuł Tylko kiszonki Autor Green Fern Wydawnictwo Buchmann EAN 9788328094871 ISBN 9788328094871 Kategoria Kuchnia,diety\Inne ilość stron 160 Format 14.6x21.5x0.9 cm Rok wydania 2022 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.244 kg