Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym profilu – to spełnienie marzeń fanów węglowodanów.
W swojej pierwszej książce Mateo podpowiada, jak zrobić makaron własnoręcznie. Znajdziesz tu przepisy na konwencjonalne ciasto jajeczne, a także jego wegańskie odpowiedniki, a także wskazówki, jak przygotować makaron o najróżniejszych kolorach, uzyskiwanych z naturalnych elementów, i formach – od płatów do lasagne przez pappardelle i tagliatelle aż po ravioli, tortellini i inne makaronowe pierożki.
To także 40 pomysłów na pyszne sosy i kolacje, podczas których zniewolisz gości delikatnym, ręcznie robionym makaronem. Przepisom towarzyszą ładne zdjęcia i jasne instrukcje. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z makaronem, czy jesteś pasjonatem z doświadczeniem, wsłuchaj się w rady mistrza i przygotuj z nim własne makaronowe dzieła sztuki!
Tytuł Pastaman Autor Mateo Zielonka Wydawnictwo Buchmann EAN 9788328090460 ISBN 9788328090460 Kategoria Kuchnia,diety\Kuchnia liczba stron 160 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda