Nie wszyscy rodzice posiadają ochotę na wspólną kulinarną przygodę z dziećmi. Niektórzy twierdzą, że kuchnia po rodzinnym gotowaniu wygląda jak po przejściu huraganu. Inni obawiają się skaleczeń albo poparzeń u swoich pociech.
w rezultacie niemało nastolatków nie potrafi przygotować jajecznicy, a po zrobieniu najprostszej kanapki pozostawia w kuchni istne pobojowisko. Monika Mrozowska, propagatorka zdrowego odżywiania i matka czwórki dzieci, od lat udowadnia, iż wspólne gotowanie z dziećmi jest nie tylko możliwe, ale też przyjemne i...
smaczne. Każdy z domowników może bowiem wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a wspólnie przyrządzone dania spowodują, iż wszyscy z przyjemnością usiądą razem przy stole. Kukurydziana zupa z popcornem, omlet z serem halloumi, tarta z brokułami oraz domowe lody kokosowe - to tylko kilka spomiędzy pysznych i zdrowych dań, które bez dwóch zdań polubią zarówno dorośli, jak i dzieci, i które na stałe zagoszczą w rodzinnym menu.
Monika Mrozowska Aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, organicznego odżywiana. Z pasją włącza się w akcje prozdrowotne, najczęściej związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m.in.
Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, organiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).