Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je klasycznie, w gruncie. Do tego truskawki mają sporo walorów odżywczych, m.in. Stanowią źródło witamin i mikroelementów, wspomagają odchudzanie oraz odkwaszają organizm.W tej książce proponujemy przepisy nie tylko na truskawkowe desery, ciasta i koktajle, ale także na wytrawne przekąski – np. Sałatkę z mozzarelli, sałaty rzymskiej i truskawek – oraz dania obiadowe – np. Knedle z truskawkami. Dodatkowo znajdziesz tu receptury na przetwory z truskawek: konfitury, musy, soki i nalewki.
Podtytuł: przekąski, obiady, desery, napoje
ISBN: 9788377071861
Kod paskowy: 9788377071861
Redakcja: Durnowska Małgorzata
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 61043
liczba stron: 192
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
PKWiU: 58.11.19
Format: 16.5x22.0cm
Głębokość (mm): 16
Waga: 0.484
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka