Czosnek, którego ojczyzną jest Wschód, do Europy przywędrował z Egiptu już w starożytności. Lecznicze parametry czosnku użytkowane były poprzez stulecia, a jego atuty dla zdrowia nauka potwierdziła w XIX wieku.
Nie jest on panaceum na wszystko, jednak ma ogromny wkład w walce z wirusami, bakteriami i grzybami atakującymi nasz organizm. Mimo specyficznego zapachu i ostrego smaku jest powszechnie wykorzystywany zarówno w kuchni, jak i w celach leczniczych.
Książka ŻYWIENIE MEDYCZNE. CZOSNEK DLA ZDROWIA posiada przepisy, które pozwalają zastosować tę cenną bylinę nie tylko jako naturalną pomoc w walce z niektórymi chorobami,typowo stanowią podstawę do budowania niepodatności naszego organizmu.
Czosnek, stosowany systematycznie w spożywanych posiłkach, taką właśnie moc posiada! Tytuł Czosnek dla zdrowia. Żywienie medyczne Autor Elżbieta Frankowska Wydawnictwo ASTRUM EAN 9788364786389 ISBN 9788364786389 Kategoria Literatura, Poradniki liczba stron 128 Format 14,8x20,5 cm Rok wydania 2018 Oprawa broszurowa