Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto, a także zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na sporo tygodni!
W książce wyszukamy szereg interesujących i niezbędnych danych dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu i metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe i holistyczny plan postępowania dietetycznego w tej chorobie. Odnajdziemy w niej dane dotyczące stosownego zbilansowania diety pod względem zawartości równocześnie makro-, jak i mikroelementów, i listę elementów, które są niezbędne dla poprawnego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane zostały także diety eliminacyjne użytkowane w chorobie Hashimoto, ich zasadność oraz bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części ergonomicznej znajdują się opracowane poprzez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na niemało tygodni, a jego systematyczne stosowanie bez dwóch zdań poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka namawia ponadto piękną oprawą graficzną i barwnymi zdjęciami proponowanych potraw.
Podtytuł: Dieta w Hashimoto
ISBN: 9788380212176
Kod paskowy: 9788380212176
Autorzy: Kowalczyk Anna, Antoniszyn Tomasz
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20393
ilość stron: 265
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 26.4x13.8
Głębokość (mm): 12
Waga: 0.556
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka