Grill gazowy G21 California BBQ Premium Line jest zaopatrzony w:
W czasach teraźniejszych grillowanie i imprezy ogrodowe z grillem cieszą się w Czechach dużą popularnością. Oprócz tradycyjnego grillowania na węglu drzewnym szczególnie popularne jest grillowanie właśnie na grillach gazowych. Grillowanie na grillach gazowych to postępowe,na ogół funkcjonalne rozwiązanie, zachowujące równocześnie urok grillowania.
Ogrodowe grille gazowe są proste w stosowaniu i każdy potrafi przygotować na nich potrawy. Starczy tylko podłączyć butlę z gazem i grill jest gotowy do użycia. Wszyscy docenią z pewnością również to, iż po grillowaniu na grillu gazowym nie trzeba sprzątać popiołu i innych pozostałości po węglu drzewnym. Grille gazowe G21 California BBQ Premium Line są mobilne, ponieważ są zaopatrzone w dwa większe i dwa mniejsze kółka. Grill ma zaimplementowany także bardzo funkcjonalny termometr służący do kontroli stosownej temperatury grillowania, który jest wbudowany w pokrywie grilla.
Ogrodowy grill gazowy jest zaopatrzony w odchylaną pokrywę powierzchni grillowania i półki na po obu stronach. Pod lewą półką jest pojemnik, w którym można umieścić np. Marynowane mięso, przygotowane uprzednio do grillowania. Pod prawą półką znajduje się boczny palnik. Grill jest produkowany z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
System Flame Tamer
Bezpośrednio nad palnikami znajduje się metalowy profil, który uniemożliwia spływaniu tłuszczu do płomienia i jego zapaleniu się. Jednocześnie uniemożliwia bezpośredniemu ogrzaniu się rusztu tylko w miejscu palnika, w ten sposób nie dochodzi do przegrzewania się tylko jednej części rusztu i cały ruszt ogrzewa się równomiernie. Ewentualny tłuszcz z grillowanego mięsa spływa po ścianach grilla do miski w dolnej części grilla, co przedłuża żywotność palników.
Nowość od roku 2018: świeże akcesoria w cenie!
Od roku 2018 grill gazowy California BBQ jest dostarczany z nowymi akcesoriami w postaci rusztu i płyty żeliwnej. Żeliwo jest bardzo odporne na wysokie temperatury i równocześnie akumuluje ciepło przez dłuższy czas. Żeliwna powierzchnia jest mniej przyczepna niż inne materiały używane do produkcji rusztów grillów, dlatego też jest także łatwiejsza w konserwacji.