- wytworzony z wysokiej jakości stali rdzoodpornej
- Wielowarstwowe dno cieplne zachowujące ciepło
- Żywność nagrzewa się szybko i długo podtrzymuje ciepło
- stosowny do wszystkich rodzajów źródeł podgrzewania: palniki gazowe, elektryczne, ceramiczne, szklane, halogenowe, indukcyjne
- Zdrowe przyrządzanie żywności, z użyciem niepokaźnej ilości wody i smażenie z minimalną ilością tłuszczu, minimalizuje utratę witamin, minerałów i smaku.
- bardzo adekwatne w sytuacji menu dietetycznego, kiedy potrawy nie mogą być solone
- użyteczne ukształtowanie brzegów uniemożliwia skapywaniu w trakcie gotowania
- Uchwyty wytrzymałe na nagrzewanie
- niebanalny wygląd połączony z praktycznością
- Żywność i cząstki tłuszczu nie gromadzą się przy załamaniach krawędzi
- nietrudne do mycia
- Bezpieczne w zmywarkach automatycznych
W komplecie:
- rondel z pokrywką 2,1 L Ø 16 cm x 10,5 cm
- garnek z pokrywką 2,1 L Ø 16 cm x 10,5 cm
- garnek z pokrywką 2,9 L Ø 18 cm x 11,5 cm
- garnek z pokrywką 3,9 L Ø 20 cm x 12,5 cm
- garnek z pokrywką 6,6 L Ø 24 cm x 14,5 cm
- patelnia z pokrywką 3,4 L Ø 24 cm x 7,5 cm
Granitowa powłoka non-stick jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza aniżeli teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, korzystnie rozprowadza ciepło. Łączy mocne strony naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, ale jest bardziej niepodatna na uszkodzenia, przewyższa w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa warstwa sprawia, iż naczynia są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten wariant garnków i patelni pozwala ponadto na smażenie przy użyciu małej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią. Patelnia antypoślizgową, silikonową rączkę.
unikalna kompozycja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwia używanie tej aluminiowej patelni na kuchni INDUKCYJNEJ i innych rodzajach kuchni i stosowania najkorzystniejszych atrybuty akutermicznych odlewanego aluminium na wszelkich kuchenkach i płytach cieplnych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 260°C.