Garnki żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, perfekcyjne wykonanie oraz niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,jeszcze bardziej odporna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nieprzeciętnie pasują do wszystkich rodzajów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich dodatkowo zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka praktycznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: