Garnki żeliwne marki Staub cechuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie oraz niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,ponadto bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki perfekcyjnie pasują do wszystkich rodzajów kuchni (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich dodatkowo zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis artykułu:
Kilka użytecznych porad przy wykorzystywaniu naczyń żeliwnych: