Wysuszona, niedużo aromatyczna pieczeń? Duszone warzywa bez smaku? Z brytfanną francuskiej marki Staub zapomnisz o nieudanym gotowaniu. Trwałe żeliwo, z którego jest wyprodukowana, , a także równomiernie rozprowadza i utrzymuje ciepło. Powoduje, że każde danie może zachwycić nawet najszczególniej wymagające podniebienie. Brytfanna Stauba, popularne La Cocotte, zbudowana jest z trzech warstw: wewnętrznej podwójnej warstwy matowej emalii, żeliwa, które jest najtrwalszym materiałem używanym do produkcji garnków i zewnętrznej warstwy emalii kolorowej. Wszystko po to by Twoja potrawa dochodziła w garnku, który równomiernie rozprowadza ciepło i szczególnie długo je akumuluje.
Naczynia marki Staub nadają się do użycia w każdej kuchni. Można w nich gotować przy użyciu wszystkich rodzajów kuchenek, piekarnika, płyty indukcyjnej oraz płyty ceramicznej, a nawet na grillu. Cechą standardową wszelkich La Cocotte jest płaska pokrywy z wystającymi kolcami, która zwiększa cyrkulację wytwarzanej we wnętrzu pary, co doprowadza do nawilżanie pieczonej potrawy. Przeprowadzane testy wykazały, iż po 55 minutach gotowania w garnku Staub zostaje 10% więcej wody niż w innych naczyniach. Wewnętrzna warstwa non – stick uniemożliwia przywieranie potraw. Zewnętrzna kolorowa emalia gwarantuje wytrzymałość i łatwość czyszczenia naczynia, a także nadaje naczyniu specyficzny wygląd. Duże uchwyty powodują, iż chwytanie i przenoszenie jest łatwiejsze i komfortowojsze. Pozostałości po pożywieniu z łatwością odchodzą od powierzchni, więc ręczne czyszczenie nie będzie uciążliwe i nieprzyjemne. Żeliwną brytfannę można także myć w zmywarce.
właściwości:
- materiał: trwałe żeliwo, pokryte kolorową emalią wytrzymałą do 250°C,
- pojemność: 5,2 l,
- zarys: okrągły,
- kolor: truflowy,
- gałka ze stali rdzoodpornej – wytrzymała na temperatury do 250°C
- gwarancja: 30 lat,
- możliwość mycia artykułu w zmywarkach.
producent Staub to francuskie połączenie tradycji z nowoczesnością. Firma buduje unikatowe kuchenne naczynia z prawdziwego żeliwa, dzięki którym każda potrawa nabiera unikatowego smaku, a nasza kuchnia nabiera charakteru. Wyprodukowane wyłącznie we Francji emaliowane żeliwo Staub to najwyższa jakość i nieszablonowy wygląd. Naczynia te są niezastąpione do gotowania czy powolnego duszenia,genialnie sprawdzą się jeszcze przy grillowaniu czy smażeniu.
Współpracujemy z oficjalnym dystrybutorem firmy Staub w Polsce. Kupując w naszym sklepie, posiadają Państwo gwarancję zakupu oryginalnego artykułu. Dziękujemy za zaufanie. Nie musisz również martwić się dostawą. Dbamy o bezpieczne zapakowanie towaru.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - napisz albo zadzwoń!
tel. 660 56 57 58
e-mail: bok@kuchniapremium.pl