Garnki żeliwne producenta Staub znamionuje najwyższa jakość, perfekcyjne wykonanie oraz niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,jeszcze bardziej odporna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wspaniale pasują do wszelkich rodzajów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: