Garnki żeliwne producenta Staub znamionuje najwyższa jakość, wspaniałe wykonanie, a także niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko szczególnie gładka,na dodatek bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub wykorzystano dwóch wariantów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nadzwyczajnie pasują do wszelkich typów kuchni (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich w dodatku zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: