Garnki żeliwne producenta Staub znamionuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie i niesamowita odporność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko istotnie gładka,także bardziej niepodatna na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch wariantów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej producenta pozostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nadzwyczajnie pasują do wszystkich typów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich na dodatek zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis artykułu:
Kilka ergonomicznych porad przy użytkowaniu naczyń żeliwnych: